Ce film îmi
recomanzi, Piți?

There Will Be Blood online subtitrat

Va Curge Sange

8.1

Notă IMDb: 8.1/10 din 251313 voturi. A câștigat 2 premii Oscar. Alte 74 premii și 58 nominalizări. Top 250 IMDb: #176. Pare a fi un film extraordinar.

O poveste de proportii epice despre familie, credinta, putere si petrol, VA CURGE SANGE ! este un film derulat la frontiera necrutatoare a Californiei de inceput de secol, in contextul boom-ului explorarilor petroliere. Povestea urmareste ascensiunea lui Daniel Plainview (Daniel Day-Lewis), evoluand dintr-un miner amarat, care isi creste singur fiul, intr-un mare magnat al titeiului.

Cand Plainview primeste un pont misterios, conform caruia ar exista un orasel in Vest unde un intreg ocean de titei tasneste din pamant, isi ia fiul pe nume H.W. (Dillon Freasier) si pleaca sa isi incerce norocul in prafuitul orasel Little Boston. In acest loc dur, unde principala distractie este biserica infiintata de charismaticul predicator Eli Sunday (Paul Dano), Plainview si H.W. dau lovitura cea mare. Dar in timp ce titeiul ii imbogateste pe toti, totul pare sa se schimbe, iar conflictul capata proportii si toate valorile umane – iubire, speranta, comunitate, convingere, ambitie si insasi legatura dintre un tata si fiul sau – sunt puse in pericol de coruptie, deceptie si titeiul care curge in valuri.

VA CURGE SANGE! este al cincilea film al scenaristului si regizorului Paul Thomas Anderson (PUNCH-DRUNK LOVE, MAGNOLIA, BOOGIE NIGHTS, HARD EIGHT). Scenariul lui Anderson se bazeaza in linii mari pe romanul clasic din anii 1920, Oil!, scris de Upton Sinclair. Actorul premiat cu Oscar® Daniel Day-Lewis se situeaza in fruntea unei distributii din care mai fac parte Paul Dano (LITTLE MISS SUNSHINE), Ciaràn Hinds (ROME, MARGOT AT THE WEDDING), Kevin J. O’Connor (VAN HELSING, THE MUMMY) si debutantul Dillon Freasier.

Anderson si colaboratorii lui din numeroase alte proiecte, JoAnne Sellar si Daniel Lupi, sunt producatorii filmului VA CURGE SANGE ! Producatori executivi sunt Scott Rudin, Eric Schlosser si David Williams. Imaginea filmului este realizata de vechiul asociat al lui Anderson, directorul de imagine nominalizat la Oscar® Robert Elswit, ASC (GOOD NIGHT AND GOOD LUCK); design-ul productiei este semnat de Jack Fisk (THE NEW WORLD, MULLHOLAND DRIVE, THE THIN RED LINE); designer de costume este Mark Bridges (MAGNOLIA, BOOGIE NIGHTS) care a mai lucrat la patru proiecte anterioare cu Anderson; iar partitura remarcabila ii apartine chitaristului de la Radiohead, Jonny Greenwood.

There Will Be Blood se încarcă...
Dacă mesajul nu dispare, asigură-te că ai suport Javascript și cookies activat din browser. Eventual încearcă și un reload.
Poster There Will Be Blood (Va Curge Sange)

Țară: SUA

An: 2007

Gen: Dramă

Durată: 2 ore și 38 minute