Ce film îmi
recomanzi, Piți?

Save the Last Dance online subtitrat

5.9

Notă IMDb: 5.9/10 din 36815 voturi. 6 premii și 7 nominalizări. Pare a fi foarte bun.

Ei provin din doua lumi diferite, doua culturi diferite dar cu toate acestea impartasesc una dintre cele mai fierbinti pasiuni: dansul!

Sara (Julia Stiles), care provine dintr-o clasa mijlocie, dintr-un orasel mic din Illinois, viseaza sa-si dedice viata baletului iar Derek (Sean Patrick Thomas), ‘printul incoronat’ al unui club de muzica local, din centrul orasului Chicago, danseaza pe alt ritm – cel al muzicii hip-hop. Cand se descopera, ei impart atat dragostea pentru dans cat si pasiunea care se naste intre ei. Dar acum, cei doi tineri trebuie sa treaca peste diferentele dintre ei si de asemenea sa faca fata impotrivirii prietenilor si a familiei pentru ca dragostea lor sa supravietuiasca.

Sara, o tanara alba, iubeste baletul si isi doreste sa ajunga in Juilliard. Cand mama ei moare intr-un accident de masina, Sara isi abandoneaza visele si se alatura tatalui ei Roy (Terry Kinney), de mult timp absent din viata ei, un muzician care traieste in partea de sud a orasului Chicago. Acolo, ea incepe sa urmeze cursurile unei scoli noi, unde majoritatea este de culoare, un campus urban foarte diferit din punct de vedere rasial si cultural.

Inca frustrata de pierderea mamei sale, ea gaseste consolare in prietenia cu Chenille (Kerry Washington), o tanara de culoare, cu un copil si necasatorita. Derek, fratele ei mai tanar, fiind si unul dintre cele mai populare personaje ale scolii o ghideaza pe Sara in arta hip-hop-ului. Iar dansul conduce la romantism si pasiune.

Tatal lui Sara nu poate accepta relatia fiicei lui cu colegul ei de clasa, relatie pe care si tinerele de culoare din scoala o detesta, in special Nikki (Bianca Lawson) o veche pasiune de-a lui Derek. De asemenea, Derek s-a trezit in fata altei ostilitati din partea prietenului sau din copilarie, Malakai (Fredro Starr) care se teme ca va pierde prietenia lui Derek. Cum anul scolar se apropie de sfarsit, cuplul descopera ca afectiunea si devotamentul care ii leaga pot ameninta in final sperantele lui Derek la o viata mai buna si redescoperirea visurilor lui Sara.

Producatorul David Madden declara: ,,Este un film despre contraste, despre dualitati”.

Regizorul Thomas Carter spune ca filmul intareste in mod pozitiv posibilitatea ca oamenii sa se iubeasca si sa se inteleaga unul pe celalalt chiar daca sunt de alte rase si provin din lumi diferite.

Soundtrack-ul ,,Save the Last Dance” contine cateva dintre cantecele celor mai populare staruri ale muzicii pop, hip-hop si R&B – K-Ci si Jojo, Lucy Pearl, Donnell Jones, Kevon Edmonds, Pink, Athena Cage (din Kut Klose), Soulbone si Fredro Starr (din Onyx).

Save the Last Dance se încarcă...
Dacă mesajul nu dispare, asigură-te că ai suport Javascript și cookies activat din browser. Eventual încearcă și un reload.
Poster Save the Last Dance

Țară: SUA

An: 2001

Gen: Dragoste, Dramă, Muzică

Durată: 1 oră și 52 minute